Our Company

 

Oorsprong

OmniTek B.V. is opgericht in 1979 door Willem Wagelaar als glasinstrumentmakerij : Wagelaar Glasinstrumenten. Met vele jaren ervaring in de industrie en de universitaire sector werd verfijnd en gespecialiseerd glaswerk geproduceerd voor laboratoria en research en development in met name Nederland, België en Duitsland. In de jaren tachtig groeide het bedrijf in omvang en verkreeg het meer en meer een reputatie als probleemoplosser. Ons nauwe contact met onze klanten, en de kennis van de vele toepassingen, stelde ons in staat om op maat gemaakte oplossingen voor problemen aan te bieden.

Ontwikkeling

Met onze voortdurende belangstelling voor automatisering en geavanceerde meettechnieken, zijn we er altijd in geslaagd onze klanten te voorzien van de best passende technologie. Gedurende de jaren negentig nam onze kennis van analysetechnieken hand over hand toe. Uiteindelijk leidde dit tot de ontwikkeling en productie van geavanceerde, volledig geautomatiseerde meetapparatuur. Door ons te richten op speficieke niche-markten, zoals kunststoffen en de petrochemie, groeide deze tak van de onderneming uit tot een steeds belangrijker deel van de activiteiten. 

Intussen deden zich in onze traditionele markt, de vervaardiging van glasinstrumenten, de nodige verschuivingen voor. Dezelfde automatisering die wij altijd hoog in het vaandel hadden gehad drong door tot het laboratorium met een ongekende snelheid en verdrong daarmee goeddeels de behoefte aan glaswerk. Daarnaast bleek het onmogelijk om produktiekrachten aan te trekken die beschikten over de juiste mentaliteit en vaardigheden om te functioneren op het kwaliteitsniveau waar wij actief waren. Hierdoor besloten wij aan het begin van 2000 om onze glasproduktie volledig stop te zetten en ons alleen te concentreren op de ontwikkeling en vervaardiging van geautomatiseerde meetapparatuur. Slechts een kleinschalige produktie van het populaire modulaire vacuümprogramma "Eurovac" bleef gehandhaafd, maar ook dat verdween uiteindelijk in 2002. 

Door deze ingrijpende veranderingen in activiteit, en door het feit dat wij in toenemende mate internationaal actief werden, werd het bedrijf omgedoopt tot OmniTek.

Heden & Toekomst

In de afgelopen 10 jaar hebben onze activiteiten zich meer en meer toegespitst op de analyse van olie en smeermiddelen. Met onze sterkte produktlijn van S-flow viscosimetriesystemen zijn we wereldwijd doorgedrongen in vele laboratoria. 

Begin 2010 is ons assortiment belangrijk uitgebreid met de vertegenwoordiging van het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf, Spectro Inc. Dit bedrijf is al jaren een leider op het gebied van gebruikte olie-analyse en condition monitoring, waardoor wij in staat zijn een complete toolbox aan onze klanten aan te bieden. 

OmniTek werkt altijd vanuit het belang van de klant. Wij zullen dan ook doorgaan onze eigen apparatuur op basis van klantbehoefte te ontwikkelen, voor een prijs die voor hen betaalbaar is. Kijk daarom regelmatig op onze site voor nieuwe ontwikkelingen !

 

Latest News

Contact us

If you have any questions, please call us at:
+31 (0)182 - 302990
Contact us

In the spotlight

Omnitek U-VIsc kinematic viscometer